Torju Kristiinankaupungissa kasvavaa jättipalsamia

27.06.2022

Tänä kesänä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Närpiö ja Kristiinankaupunki toimivat yhteistyössä jättipalsamin torjuntatyön parissa Närpiön sekä Kristiinankaupungin vesistöjen läheisyydessä. Tarvitsemme teidän apuanne jättipalsamin kasvupaikkojen kartoituksessa näissä kaupungeissa.

Ota yhteyttä, jos tiedät, missä jättipalsamia kasvaa, tai jos haluat lisätietoa: Emma Holmback (harjoittelija): emma.holmback@ely-keskus.fi, 050-4493189

Jättipalsami on haitallinen vieraslaji Suomessa. Se viihtyy kosteassa maassa ja siksi se kasvaa usein lähellä vesistöjä. Jättipalsamit ovat erittäin kilpailukykyisiä ja syrjäyttävät alkuperäiset kasvilajit. Jättipalsamiesiintymät lisäävät rantojen eroosioriskiä, koska sen heikot juuret eivät sido rantapenkereiden maata samalla tavalla kuin penkereiden luontainen kasvillisuus. 

Enemmän informaatiota jättipalsamista löytyy: www.vieraslajit.fi , www.viekas.laji.fi tai www.ely-keskus.fi/web/inspect/jattipalsami

Jos haluat torjua jättipalsamia Kristiinankaupungissa itseksesi, löydät enemmän tietoa soolotalkoista soolotalkoot-uutisessa. Linkin kautta löytyy myös sopivia paikkoja soolotalkoille, jotka Länsirannikon ympäristöyksikkö on merkinnyt. Soolotalkoot ovat kansalaisten omia talkoita haitallisten vieraslajien torjumiseksi.

Siirry "Uutiset"-sivulle