THL suosittelee, että yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia ei järjestettäisi edes...

03.12.2020

THL suosittelee, että yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia ei järjestettäisi edes epidemian perustasolla olevilla alueilla

THL suosittelee, että koronaepidemian alueellista tilanteesta riippumatta yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia ei järjestettäisi nyt missään puolilla maata. Suositus sisältyy arvioon, jonka THL on laatinut aluehallintovirastoille kokoontumisrajoitusten tarpeesta.

Monella alueella yleisötilaisuuksien rajoitukset ovat jo tiukempia. Nyt myös epidemian perustasolla oleville alueille suositellaan, että yleisötilaisuudet ja kokoontumiset sekä ulko- että sisätiloissa rajoitetaan korkeintaan 50 henkilöön. Aluehallintovirastot tekevät päätökset alueiden kokoontumisrajoituksista.

”Epidemiatilanne on heikentynyt joka puolella Suomea. Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut huolestuttavasti koko maassa, ja arviomme mukaan ihmisten välisten kontaktien vähentämiseen tarvitaan nyt lisää toimia”, toteaa johtaja Mika Salminen THL:stä.

THL:n suositus yleisötilaisuuksiin epidemian eri vaiheissa

Epidemian perustaso:
Sallitaan korkeintaan 50 henkilön kokoontumiset, joissa tulee noudattaa THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksia turvaväleistä ja tartuntaa ehkäisevistä varotoimista.

Epidemian kiihtymisvaihe:
Sallitaan korkeintaan 20 henkilön kokoontumiset, joissa tulee noudattaa THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksia turvaväleistä ja tartuntaa ehkäisevistä varotoimista.

Epidemian leviämisvaihe:
Sallitaan korkeintaan 10 henkilön kokoontumiset, joissa tulee noudattaa THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksia turvaväleistä ja tartuntaa ehkäisevistä varotoimista

Myös yksityistilaisuuksien järjestäjien toivotaan noudattavan edellä mainittuja rajoituksia ja varotoimia.

 

Lisätietoja:

Epidemiologiseen tilanteeseen perustuva arvio kokoontumisrajoitusten tarpeesta Aluehallintovirastoille (30.11.2020, pdf)

OKM:n ja THL:n ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä (21.9.2020)

 

Siirry "Uutiset"-sivulle