Lehdistötiedote 30.10.2018: Junior Achievement Europe palkitsee Kristiinankaupungin ruotsinkielistä

30.10.2018

Lehdistötiedote  30.10.2018

Junior Achievement Europe palkitsee Kristiinankaupungin ruotsinkielistä yläkoulua

Kristiinankaupungin ruotsinkielinen yläkoulu palkitaan Suomen ainoana kouluna eurooppalaisella Vuoden yrittäjyyskoulu -palkinnolla. Palkinto on tunnustus siitä tärkeästä työstä, jonka koulu on tehnyt suomalaisen yrittäjyyskasvatuksen piirissä.

Nuori Yrittäjyys r.y.:n eurooppalainen kattojärjestö, JA (Junior Achievement) Europe jakaa The Entrepreneurial School (TES) Award -palkinnon neljättä vuotta peräkkäin. Yhteensä palkitaan 17 koulua yhtä monesta maasta.

Kaupallisten aineiden opettaja ja vararehtori Margita Engelholm sekä sivistysjohtaja Maarit Söderlund vastaanottavat TES Award -palkinnon Wienissä 7. marraskuuta.

Kristiinankaupungin ruotsinkielisen yläkoulun oppilailla on mahdollisuus valita yrittäjyyskursseja. Koulu on vuodesta 2006 soveltanut Nuori Yrittäjyys r.y.:n opinto-ohjelmaa NY Vuosi yrittäjänä, joka merkitsee, että oppilaat toimivat vuoden ajan yrittäjinä osana opintojaan. Kristiinankaupungin ruotsinkielisellä yläkoululla on myös monipuolinen yhteistyöverkosto kaupungin elinkeinoelämän kanssa.

Nuori Yrittäjyys r.y. on yleishyödyllinen yhdistys, joka tarjoaa kouluille lasten ja nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia. JA Europe on yrittäjyyskasvatuksen laajin verkosto Euroopassa. Yli 3,5 miljoonaa lasta ja nuorta 40 eurooppalaisessa maassa saavat osallistua näihin ohjelmiin koulussaan.

YES Pohjanmaa koordinoi Nuori Yrittäjyys r.y.:n toimintaa Pohjanmaalla.

Lisätietoja:
Aluepäällikkö Inger Aaltonen, YES Pohjanmaa, inger.aaltonen@vaasa.fi 0400 871 480
YES verkosto: https://www.yesverkosto.fi/yes/?lang=sv
Nuori Yrittäjyys r.y.: https://nuoriyrittajyys.fi/sv/ung-foretagsamhet/

Siirry "Uutiset"-sivulle