Lafo 2.0 -kokonaisuuden uudet hankkeet

16.03.2021

Lapväärtin kansanopisto tiedottaa:

Janne Hyöty toimii Lafo songwriters academy -hankkeen vetäjänä

Keväällä käynnistyy Lafo Songwriters Academy, joka on 8 koulutusmoduulia sisältävä koulutuskokonaisuus, jossa osallistujilla on mahdollisuus kehittyä, luoda verkostoja ja kirjoittaa musiikkia yhdessä alan pohjoismaisten kärkinimien kanssa Janne Hyödyn johdolla.

Janne HyötyJanne Hyöty, kuva: Janne Hyöty.

Ammattimaisista lauluntekijöistä, muusikoista ja musiikintuottajista koostuva verkosto ja koulutusalusta luo tulevaisuuden kyvyille kehitysedellytyksiä ja mahdollisuuksia musiikkialalla menestymiseen ja vakiintuneille muusikoille mahdollisuuksia musiikkitoimintansa laajentamiseen. Eri koulutusmoduuleilla, jotka kattavat koko musiikki- ja lauluntekoalan, voimme tarjota osallistujille, eli muusikoille ja tuottajille mahdollisuuden kehittyä ja inspiroitua työstään välittömässä yhteydessä musiikkialan toimijoiden kanssa.

Koulutuskokonaisuus sisältää luentoja, työpajoja ja lauluntekoon ja musiikintuotantoon liittyviä masterclass-tunteja, jotka toteutetaan sekä lähiopintoina että etäopintoina. Koulutus tapahtuu yhteistyössä Yrkeshögskolan Novian kanssa. Kursseja on mahdollista saada soveltuvin osin hyväksiluettua opintojen jatkuessa Novialla.

Hankkeen vetäjänä toimii Janne Hyöty. Janne on tunnettu lauluntekijä, musiikintuottaja ja muusikko, joka on saavuttanut suurta kansainvälistä menestystä. Hän on tehnyt Japanissa japanilaisille poikabändeille suuria hittejä, jotka ovat olleet monien musiikkilistojen kärjessä. Vuodesta 2011 lähtien Janne on julkaissut 50 ensimmäiselle sijalle yltänyttä kappaletta, joista jotkut ovat päässeet myös Billboard-listan kärkeen.

Hankkeen rahoittajana toimii Svenska kulturfonden.

www.lafosongwritersacademy.com 
www.jannehyoty.com 

 

Lafo folkmusikcenter – Kokoontumispaikka Suomen ruotsinkielisen alueen kansanmusiikin, kansantanssin ja kansankulttuurin toimijoille

Kansanmusiikkikeskuksen perustamiseksi on otettu ensimmäinen askel, ja kansanmuusikko Désirée Saarela-Portin on palkattu hankkeenvetäjäksi. Lafon Kansanmusiikkikeskukseen luodaan kansanmusiikin jatkokoulutus-, kehitys- ja verkostoitumisalusta vakiintuneille ja uusille kulttuurintuottajille, joihin lukeutuu pelimanneja, tanssijoita ja muita kansankulttuurin harjoittajia. Kansanmusiikkikeskuksen tehtävänä on paitsi säilyttää ja ylläpitää pelimannimusiikkia, myös ylläpitää kansanlauluperinnettä, kansantanssikulttuuria sekä Suomen ruotsinkielisen alueen kansankulttuuria. Verkosto toimii ensisijaisesti Suomen ruotsinkielisellä alueella, mutta myös yhteistyössä sekä kansallisen että kansainvälisen tason toimijoiden kanssa. Säilyttämällä ja ylläpitämällä perinnettä voimme välittää eteenpäin tietoa kansankulttuurista ja aineettomasta kulttuuriperinnöstä. Hankkeen rahoittajana toimii Svenska folkskolans vänner.

Desiree SaarelaDésirée Saarela-Portin, kuva: Andeas Haals

Désirée on singer-songwriter, kansanlaulaja sekä Sibelius Akatemiasta valmistunut kansanmusiikin maisteri. Désirée on pääasiassa keskittynyt suomenruotsalaiseen kansanmusiikki- ja kansanlauluperinteeseen, jossa hänen juurensa ovat. Désirée työskentelee freelance-muusikkona ja kaikenikäisten lasten ja aikuisten kansanlaulu- ja -musiikkipedagogina. Vuosien kuluessa Désirée on julkaissut useita albumeja ja sinkkulevyjä. Désirée esiintyy sekä soolona että eri bändeissä, joista esimerkkinä Désirée Saarela & Triskel, joka julkaisee tänä keväänä 16. huhtikuuta albumin Brandliljor och Eldsjälar. 

www.desireesaarela.fi 

 

Lafo world music festival – Täysin uudessa muodossa

Festivaalia, joka alun perin oli tarkoitus järjestää elokuussa 2020, lykättiin koronaviruksen vuoksi, ja festivaalin uutena ajankohtana on 20.­­–21. elokuuta 2021. Lafo on nyt luonut uuden mallin festivaalin toteuttamiseksi. Tällä tavalla luodaan mahdollisuudet sille, että festivaali voidaan järjestää myös tulevina vuosina. Luomme yhdessä hankkeen vetäjän kanssa uuden organisaatiomallin, joka huolehtii festivaalin järjestämisestä. Sillä tavoin festivaalista voi tulla pysyvä osa Kristiinankaupungin kulttuurielämää.

www.lafofestival.com 

 

Tervetuloa tutustumaan uutuuksiimme!

 

Lisätietoja antavat:

Casper Sahlström, Lafon yksikkövastaava, 040 8456 870

Janne Hyöty, Lafo Songwriters Academy -hankkeen vetäjä, 050 0665 975

Désirée Saarela-Portin, Lafon Kansanmusiikkikeskus -hankkeen vetäjä, 044 0434 074

Sofia Dahlroos, Lafo 2.0 -hankkeen vetäjä. 040 5874 692

Siirry "Uutiset"-sivulle