Kristiinankaupunki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kuntoiluun

09.09.2020

Kristiinankaupunki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kuntoiluun, urheiluun tai vain luonnossa liikkumiseen

Kristiinankaupunki on viime vuosina panostanut paljon liikuntapaikkoihin ja ulkoiluun kantakaupungissa ja kylissä. Kristiinankaupunki on yhteistyössä eri yhdistysten kanssa rakentanut kuntoportaat sekä Pyhävuoren laskettelumäen viereen että Leppäsalmen pururadan yhteyteen, jossa entuudestaan on myös toimintapuisto. Kuntoportaiden suosio on kasvanut nopeasti ja ne mahdollistavat monipuolisen kuntoilun askelkyykyistä punnerruksiin.

Liikunnan toiminnanjohtaja Anders Wahlberg iloitsee kaupungin aktiivisesta yhdistyselämästä. Hän haluaa nostaa esiin ahkerat ja määrätietoiset valmentajat, toimitsijat ja vanhemmat, jotka haluavat kehittää ja kannustaa nuoria ja aikuisia liikunnan harrastajia ja urheilijoita.

Kristiinakentän keskusurheilukentän alueella on keinonurmikenttä, jääkiekkokaukalo, tenniskenttiä sekä vastakunnostettu yleisurheiluareena, jossa on tunnetusti nopeat Novotan-radat.

Video: Jari Rantala (julkaistu luvalla). Videossa näytetään Kristiinakentän radat.

Kaupungissa on jo entuudestaan useita suosittuja vaellusreittejä, urheilukenttiä ja kaukaloita, valaistuja latuja, 18 reikäinen frisbeegolfrata, tenniskenttiä, useita kuntosaleja, rantalentopallokenttiä ja hyvin varustettu uimahalli.  Kristiinalaiset ovat aktiivisia ihmisiä, minkä myös vuosittainen liikuntakampanja osoittaa. Tavallisesti huhtikuusta lokakuuhun käynnissä oleva kampanja on houkutellut monia kristiinalaisia liikkumaan.

Wahlbergin mukaan on erittäin tärkeää, että kaupunki panostaa määrätietoisesti asukkaiden viihtyvyyteen ja terveyteen, muun muassa tukemalla yhdistysten ja yrittäjien panostuksia liikuntatapahtumien, kilpailujen ja muiden suurempien tapahtumien järjestämisessä.   

 

Siirry "Uutiset"-sivulle