Kristiinankaupunki - Suomen yhteisöllisin kunta?

07.02.2024

Commu-tiedote kuvamuodossa.

Kristiinankaupunki tekee yhteistyötä Commu-nimisen paikallisen avun ja tuen alustan kanssa. Alustan avulla yksityishenkilöt voivat pyytää ja tarjota apua sekä paikallisesti että etänä. Alusta auttaa sinua rakentamaan digitaalisen tukiverkon, tapaamaan uusia ihmisiä, osallistumaan vapaaehtoistyöhön ja tutustumaan muihin lähialueesi asukkaisiin. Palvelu on avoinna yksityishenkilöille, yhdistyksille ja yrityksille. Alentamalla kynnystä pyytää ja tarjota apua sekä tekemällä siitä mahdollisimman helppoa, voidaan edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä yhteiskunnassa.

Yleisimmät auttamisen tavat Commussa ovat juttuseura ja vertaistuki, auttaminen lemmikkien hoidossa sekä arjen talkoot kuten lumien kolaaminen tai kimppakyydit.

Pyydä ja anna apua Commun kautta ja voit voittaa kunnallesi 500 € palkintopotin!

Olemme nyt Commun kautta mukana kilpailemassa "Suomen yhteisöllisin kunta"-tittelistä. Commu haluaa kilpailulla kannustaa kuntien asukkaita auttamaan toisiaan matalalla kynnyksellä ja palkita aktiivisesta yhteisöllisyyden lisäämisestä. Eniten pisteitä kerännyt kunta voittaa 500 €, jonka asukkaat voivat käyttää yhteiseen hyvään.

Voittavan kunnan asukkaat saavat päättää itse, mihin voittopotti käytetään. Voittopotilla voisi esimerkiksi järjestää tapahtuman tai perustaa stipendin, jolla palkitaan avuliaita koululaisia hyvistä teoista.

Kilpailuaika on 5.2.-28.5.2024. Kilpailun voittaja julkistetaan Kansainvälisenä Naapuripäivänä 28.5.

Kilpailun mittarina toimii alueella Commussa tehdyt hyvät teot, asukaslukuun suhteutettuna. Kunta, jonka asukkaat ovat olleet ahkerimpia auttajia ja keränneet hyvillä teoillaan eniten pisteitä, voittaa palkintopotin. Commu koostaa joka kuun lopussa julkisen raportin siitä, mikä alue johtaa.

Lisätietoa kilpailusta osoitteessa commuapp.fi/kilpailu

Siirry "Uutiset"-sivulle