Kristiinankaupunki osallistuu kampanjaan Miljoonaa roskapussia – tulethan mukaan!

15.03.2023

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Kannustamme kaupungin asukkaita osallistumaan roskien keräämiseen!

miljoonaa roskapussia

Kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin www.yle.fi/miljoonaroskapussia -sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Näin osallistut kampanjaan:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa www.yle.fi/miljoonaroskapussia 
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Matka kohti miljoonaa roskapussia startataan suorassa lähetyksessä 13.4. klo 20.00 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Siirry "Uutiset"-sivulle