Kristiinankaupunki osallistuu digitalisointihankkeeseen - valtiovarainministeriö myönsi avustusta

11.12.2020

Kristiinankaupunki on yhdessä Riihimäen, Hämeenlinnan, Vaasan ja Pedersören kanssa saanut 1 090 100 euroa hankerahoitusta hankkeelle 'Avoin kunta: toiminnan strateginen uudistaminen asukas keskiössä'. Tämä on suurin avustus kaikista yhteensä 29 hankkeelle myönnetyistä avustuksista.

Hanke koostuu eri osa-alueista ja toimii välineenä pysyvien toimintatapauudistusten sekä palveluiden asiakaslähtöisemmän tuottamisen aikaan saamiseksi osallistujakunnissa. Hankkeen kokonaisrahoitus on n. 1,28 miljoonaa euroa, josta Kristiinankaupunki osallistuu 4 500 euron osuudella. Riihimäen kaupunki toimii hankehallinnoijana.

Valtiovarainministeriö on myöntänyt yhteensä 9,69 miljoonaa euroa valtionavustusta 29:lle eri digitalisaatiohankkeelle kuntien toimintatapojen tai palveluprosessien uudistamiseksi.

Hakemuksia saapui hakuaikana yhteensä 61. Avustusta myönnettiin vain hankkeisiin, jotka useammat kunnat tai kuntayhtymät toteuttavat yhdessä. Hankkeet on toteutettava vuoden 2022 lokakuun loppuun mennessä.

Tänä vuonna tukea saattoi hakea kunnan päätöksenteon ja sitä tukevien prosessien digitalisaatioon, hallinnon ja kuntademokratian digitalisaatioon sekä etätyökäytäntöjen ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Avustuksen kohdentamisella näihin aiheisiin haluttiin tukea kuntia koronatilanteen esille nostaman digiloikan parhaassa mahdollisessa hyödyntämisessä.

Kuntien ja kuntayhtymien digitalisaatiota edistävien hankkeiden tavoitteena on tukea kuntien digitalisaatiota, toimintatapojen uudistamista, asiakaslähtöisyyttä ja saavuttaa kustannussäästöjä.

Lue lisää valtiovarainministeriön verkkosivustolla.   

 

Siirry "Uutiset"-sivulle