Kristiinankaupunki kehittää kuntapalvelujaan yhdessä muiden kuntien kanssa

05.02.2021

Kristiinankaupunki, Riihimäki, Hämeenlinna, Vaasa ja Pedersöre ovat saaneet valtiovarainministeriön rahoituksen yhteiseen hankkeeseen, jonka tavoitteena on kuntapalvelujen ja toimintatapojen pysyvä parantaminen entistä asukaslähtöisimmiksi.

Ministeriö on myöntänyt Avoin kunta: toiminnan strateginen uudistaminen asukas keskiössä -hankkeelle runsaan miljoona euron rahoituksen tämän vuoden tammikuun ja ensi vuoden lokakuun väliseksi ajaksi.

Hanke koostuu useammasta osa-alueesta. Kristiinankaupunki tulee lähinnä keskittymään siihen, miten asioinnin ja päätöksenteon prosesseja voidaan tehdä avoimemmiksi, sekä kunnan asukkaita eri asioiden hoitamisessa palvelevan asukasportaalin perustamiseen. Henkilöstö tulee myös osallistumaan erilaisiin työpajoihin, jotta voisimme jatkossa toimia avoimemmassa kunnassa ja voisimme paremmin viestiä siitä, mitä asioita kaupungilla on työn alla ja miten ne etenevät.

”Käynnistämme kokeiluja ja kannustamme sekä koulutamme työntekijöitä oman työnsä kehittämiseen yhdessä asukkaiden kanssa”, Riihimäen kaupungin talous- ja hallintojohtaja Kari Ora sanoo.

Osallistujakunnat tavoittelevat pysyviä toimintatapauudistuksia ja asiakaslähtöistä palvelutuotantoa. Digitalisaatiota edistetään palvelujen tuottamisessa, osallistamisessa ja etätyön mahdollistamisessa. Samalla lisätään lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon.​ 

”Luomme mallit ja sähköiset työvälineet avoimeen ja osallistavaan toimimiseen sekä muutamme toimintakulttuuria niin, että mahdollisimman moni osaa toimia avoimesti”, Ora kertoo.

Ministeriön myöntämien valtionavustusten tarkoituksena on tukea digitalisaatiota, jolla uudistetaan kuntien toimintatapoja sekä asiakaslähtöisyyttä ja synnytetään mahdollisia kustannussäästöjä. Kunnille tarkoitettua avustusta myönnettiin kaikkiaan 29 hankkeelle, joista suurin osa on kuntien yhteistyöhankkeita.


Lisätiedot:

Kristiinankaupunki osallistuu digitalisointihankkeeseen - valtiovarainministeriö myönsi avustusta (11.12.2020)

Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad, hallintosihteeri, Kristiinankaupunki, puh. 040 675 5011

Suvi Aho, aluepalvelupäällikkö, Vaasan kaupunki, puh. 050 326 8877

Mika Järvinen, koulutoimenjohtaja, Pedersören kunta, puh. 044 755 7603

Kari Ora, talous- ja hallintojohtaja, Riihimäen kaupunki, puh: 050 500 19 45

Jouni Jäkkö, tietohallintojohtaja, Hämeenlinnan kaupunki, puh. 050 465 8242

 

 

Siirry "Uutiset"-sivulle