Kristiinankaupunki juhlii 10-vuotista Cittaslow-jäsenyyttään

08.04.2021

Lehdistötiedote 8.4.2021

Kristiinankaupunki sai kansainväliseen Cittaslow-verkoston jäsenyyden 9.4.2011 ja juhlii tänä vuonna 10-vuotista jäsenyyttään Cittaslow-kaupunkina.

Cittaslow-neuvoston puheenjohtaja Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad.Cittaslow-neuvoston puheenjohtaja Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad (kuva: Kajsa Snickars).

- Kristiinankaupungin voidaan melkeinpä sanoa olleen aikaansa edellä, kun se liittyi Cittaslow-verkostoon 10 vuotta sitten. Kestävyysajattelu on nykypäivän trendi, mutta 10 vuotta sitten se ei ollut yhtä ajankohtaista. Cittaslow ei tarkoita sitä, että toiminta ajetaan alas tai että kehityksen on pysähdyttävä täysin, vaan toimintamme kehittämistä kestävällä tavalla, Cittaslow-neuvoston puheenjohtaja Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad toteaa.

10-vuotisen jäsenyytensä aikana kaupunki on vaihtelevalla menestyksellä tehnyt Cittaslow-filosofiaa tunnetuksi sekä kuntalaisten että kaupungin henkilöstön keskuudessa:

- Olemme huomanneet, että turistit tietävät mitä Cittaslow on, ja he valitsevat myös Kristiinankaupungin matkailukohteeksi Cittaslow-statuksemme pohjalta. Tässä nä

emme, että jäsenyytemme on auttanut meitä brändin luomisessa. Cittaslow – Hyvä elämä on tavaramerkkimme ja se kuvaa Kristiinankaupunkia. Olemme myös tietoisia siitä, että meidän on jatkuvasti työskenneltävä saadaksemme välitettyä tietoa Cittaslowsta. Tätä työtä on tehtävä jatkuvasti, Kristiinankaupungin elinkeinoyhtiön tj. Angelique Irjala toteaa.

Cittaslow-viikkoa vietetään elokuussa

Juhlavuosi huipentuu 7.–15.8.2021 järjestettävään Cittaslow-viikkoon jonka aikana järjestetään muun muassa konsertteja, taidenäyttelyitä, liikuntatapahtumia, perhe-picknick ja muita tapahtumia eri puolilla kuntaa.

- Cittaslow-viikon tarkoituksena on tuoda esiin Kristiinankaupungin hyviä puolia ja esitellä laajaa yhdistys- ja kulttuurielämäämme. Kuntalaiset luovat Cittaslown yhdessä, mikä näkyy siinä, että yhdistykset, yksityishenkilöt ja kulttuuriprofiilit yhdessä luovat sisältöä. Kristiinankaupungissa on erittäin taitavia ja aktiivisia kuntalaisia ja kaikilla heillä on myönteinen vaikutus Cittaslow-henkeemme, Blomqvist-Liljeblad toteaa.

Jäsenyyden kriteerejä esitellään 

Cittaslow-verkostoon kuuluvien kaupunkien on täytettävä noin 70 kriteeriä, jotka on jaettu seuraaviin kategorioihin: infrastruktuuri, kumppanuus, sosiaalinen yhteenkuuluvuus, maatalous-matkailu-käsityö, vieraanvaraisuus – tiedotus – koulutus, kaupunkimiljöö sekä ympäristötyö.

- Useimmille nämä kriteerit ovat jonkinlainen mysteeri. Siksi aiomme esitellä kriteerejä kaupungin Facebook-sivulla, jossa kerromme kuvien ja tekstin avulla konkreettisesti, mitä kriteerit tarkoittavat meille kristiinalaisille. Tämä sisältö julkaistaan vuoden aikana ja toivomme pystyvämme välittämään kuvan siitä, mitä Cittaslow on, Blomqvist-Liljeblad jatkaa.

Facebook-kampanja alkaa 9.4.2021.

 

cittaslow png 100

Lisätietoja antaa:

Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad, Cittaslow-neuvoston puheenjohtaja (anna-kajsa.blomqvist@krs.fi, 040 67 55 011)

Angelique Irjala, Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen tj. (angelique.irjala@krs.fi, 040 569 3769)

Siirry "Uutiset"-sivulle