Kristiinankaupungin koulut panostavat kaksikielisyyteen tämän lukuvuoden teemalla

27.08.2021

Kristiinankaupungin peruskoulut sekä lukiot käynnistävät lukuvuoden 2021-2022 teemalla ”Kaksikielisyys on rikkaus”. Teeman tavoitteena on tiivistää yhteistyötä yli kieliryhmien ja erityisesti tukea oppilaiden kielenkehitystä. Kristiinankaupungin koulutoimen yhtenä jatkuvana tavoitteena on luontaisesti vahvistaa ja tukea kaksikielisyyttä, aina varhaiskasvatuksesta lukioon.

Koulujen henkilökunta piti torstaina suunnitteluiltapäivän ja keskustelivat, miten yhteistyö toteutetaan käytännössä. Vallitseva koronatilanne oli myös keskeinen osa suunnittelua.

- Erityisesti nyt korona-aikana sekä opettajat että oppilaat tarvitsevat piristystä, joten koulujen välistä yhteistyötä lisäämällä saadaan täten kouluarkeen vaihtelua ja oppilaat saavat uusia ystäviä sekä oppivat samalla toista kieltä, sanoo sivistysjohtaja Maarit Söderlund.

Kantakaupungin koulun henkilökunta kokoontui luokkahuoneisiin ryhmittäin ja ruotsinkielinen henkilökunta osallistui suunnitteluun Teamsin välityksellä. Suunnittelu jatkuu luokkakohtaisissa työryhmissä syksyn ajan ja yhteistyö tulee näkymään koulujen toiminnassa läpi koko lukuvuoden.

Kuva: opettajat tietokoneen äärellä teams-kokouksessa

Siirry "Uutiset"-sivulle