Kestävän kehityksen viikko vietetään 21.–27.9.2020

17.09.2020

Pohjanmaalla vietetään kestävän kehityksen viikkoa 21.–27.9.2020, jolloin tuodaan esiin hyviä esimerkkejä kestävän kehityksen työstä seudulla. Haluamme tuoda esiin Dagsmarkin päiväkodin, jossa kestävä kehitys on perusteemana.

Siellä saatiin ensimmäisenä kunnassa oma jätteenkeräysastia muoville, ja tammikuussa 2020 saatiin myös lämpökompostori. Lapset on otettu mukaan työhön: kuvista voi nähdä, miten lapset miettivät, mihin erityyppiset roskat kuuluu laittaa.

Kuvakokoelma; keräysastiat, kompostori, kuvakollaasit, lapsia jäteastian luona.

Viime syksynä päiväkotiin kutsuttiin Botniaroskin tiedottaja kertomaan roskien lajittelusta. Myös tänä syksynä henkilöstö on yhdessä lasten kanssa kerrannut jätteiden lajittelua sekä puhtaasti käytännönläheisesti ulkona keräysastioiden äärellä että myös sisällä luoden erilaisia kollaaseja. Päiväkodin lasten ollessa ulkona metsäretkellä he harrastavat ”ploggausta”, eli poimivat roskia liikkuessaan.

Lapsista on kestävän kehityksen teeman myötä tullut ympäristötietoisia. He etsivät oma-aloitteisesti kierrätysmerkintöjä pakkauksista ja myös vanhempien taholta on saatu kuulla lapsien kertovan, ettei luontoa saa roskata.

Päiväkoti on vuodesta 1997 lähtien aktiivisesti tehnyt töitä kestävän kehityksen eteen, mutta silloin käytettiin eko-nimitystä.

 

Siirry "Uutiset"-sivulle