Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja joutunut uhkauksen kohteeksi

16.03.2021

Uhkailu ja häirintä ei ole hyväksyttävää missään tilanteessa – kaupunginvaltuuston puheenjohtaja joutunut uhkauksen kohteeksi

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henrik Antfolk on saanut nimettömän uhkauskirjeen. Kirje oli käsinkirjoitettu ja sen sisältö viittaisi siihen, että lähettäjällä on jonkinlaisia yhteyksiä paikkakuntaan.

Lähettäjä tai lähettäjät sanoo/sanovat seuranneensa Antfolkia vähintään 12 vuoden ajan, eli koko sen ajan, jolloin hän on ollut mukana Kristiinankaupungin kaupunginvaltuustossa. Kaksi sivua käsittävässä kirjeessä lähettäjä toteaa tehneensä gallup-kyselyn Antfolkista paikallisväestön keskuudessa. Antfolkia syytetään useista asioista, muun muassa kokouskurin puutteesta, mutta myös asioista, jotka eivät liity Antfolkiin poliitikkona.

Antfolk korostaa, ettei uhkauksessa ole kyse väkivallasta, mutta katsoo asian esille ottamisen tärkeäksi, koska tällainen käytös ei ole hyväksyttävää. Antfolk toteaa, etteivät uhkaukset ole yleisiä ja että poliitikon on tiettyyn rajaan asti kestettävä esimerkiksi tehtyihin päätöksiin liittyvää kritiikkiä ja kommentteja, mutta anonyymit uhkaukset ja henkilökohtaiset hyökkäykset eivät koskaan ole hyväksyttäviä.

Antfolk on ilmoittanut asiasta poliisille, ja kirje on nyt poliisin hallussa.

Siirry "Uutiset"-sivulle