Ahvenanmaa kutsuu 100-vuotisjuhliin

08.06.2021

Tänä vuonna käynnistyvän Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi Ahvenanmaa lahjoittaa Kristiinankaupungin kaupungille oman omenapuun.

Ahvenanmaa sata vuotta täyttävän itsehallinnon juhliminen alkaa 9. kesäkuuta 2021. Vuoden ajan kestävän juhlan teemoina toimivat rauha, demokratia ja kestävä kehitys. Ahvenanmaa kutsuu kaikki suomalaiset mukaan juhlaan tarjoamalla juhlavuoden ajaksi palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun. Omenapuumme kukinta on jo alkanut ja se on istutettu Öfvergårdsin tilalle, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Tarkoituksena on valmistaa puun sadosta erikoistuote ja koko Kristiinankaupunki pääsee mukaan pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista tuotetaan. Ehdotuksia otetaan vastaan osoitteessa: https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/

Kristiinankaupungin oma omenapuu Ahvenanmaalla toivottavasti lähentää meitä entisestään ja avaa uusia kasvun mahdollisuuksia yhteistyöllemme, sanoo Maarianhaminan kaupunginjohtaja Barbara Heinonen.

 

Siirry "Uutiset"-sivulle