Artister

Nu kan vi presentera några av de första artisterna för Lafo World Music Festival 2020!

JPG2

 Tita Nzebi, Gabon

Vid sidan av sina forskarstudier i Paris har Tita fördjupat sig i musiken. Titas musik inspireras från hennes Bantu-kultur, hon komponerar sin musik utifrån de Nzembi rytmer som hon har hört under sin egen barndom i Gabon. År 2011 grundade hon företaget BIBAKA och släppte sitt första album. Nu är hon aktuell med det nya albumet From Kolkata som släpptes 2019, albumet har för tillfället en 4-stjärnig bedömning på Songlines.

 

 

alioune JPG

Alioune Koné, Frankrike-Mali

Alioune är kompositör, låtskrivare och multiinstrumentalist. Han har medverkat i många musikaliska projekt över hela världen. Allt från Sydamerika till Afrika och slutligen bosatte han sig några år i Salvador de Bahia och fick där ifrån inspiration av den multikulturella musiken. År 2001 blev han en av världens ledande huvudkompositörer inom musikdistribution och har kommit på 6e plats i den internationella tävlingen i filmmusik Horror Hotel Contest

 

 

JPG

Bernardo Sandoval, Spanien & Serge Lopez, Marocko

 Bernando och Serge, dessa två namn har man hört tillsammans i 30 år. Med en gemensam respekt, attityd och ett starkt engagemang för musiken har dessa två givit konserter över hela Frankrike samt en del av Europa. Bernando har även mottagit pris för bästa filmmusik i filmen Western (av Manuel Poirer 1998) vid filmfestivalen i Cannes. Efter att ha haft skilda karriärer ett tag har dom nu återförenats och är aktuell med ett nytt album av helt egna kompositioner.