Lafo World Music Festival 2020

Gå till hemsidan

Lafo World Music Festival ställs in på grund av coronaviruset.
Nytt datum 20-21 augusti 2021!


Världsmusikfestivalen som skulle ordnas i Kristinestad 14-15 augusti flyttas fram ett år med anledning av coronaviruset. De senaste månaderna har vi följt med läget och hoppats på ett annat resultat, men nu har vi tvingats ta det tråkiga beslutet om att ställa in årets festival. Det nya datumet blir 20-21 augusti 2021. Konceptet är detsamma och man ska ta till vara på det arbete man hittills gjort, flera av de artister som skulle deltagit är redan ombokade. Vi riktar nu om vårt arbete och börjar spinna vidare på festivalen för 2021 istället. Projektledare Fabien Attié kickar igång arbetet igen nästa vår. Följ oss våra sociala medier för senaste informationen.
@lafo_festival


Ett led i att sätta regionen Sydösterbotten på kartan som en nytänkande musikregion med framåtanda är att ordna en stor mångkulturell musikfestival, Lafo World Music Festival, för hela familjen 14-15 augusti 2020. Med avstamp i integrationsprojektet ovan ska människor i olika åldrar, från olika kulturer, länder och bakgrunder samlas för en festival med mångkulturell musik och kultur i fokus. Man ska också kunna delta själv genom att prova på olika mångkulturella aktiviteter och lära sig något nytt. 

Lafo World Music Festival ska visa den bredd av kultur och musik som finns i det nutida Sydösterbotten. Allt från traditionell finlandssvensk folkmusik till modern musik från länder vars invånare bor i regionen, ska presenteras på festivalen. Festivalen ska visa upp den positiva sidan med olika kulturer och hur dessa sporrar och stärker varandra. Även Kristinestads unika Cittaslow-status med nätverkets ideologi ska sätta tonen för festivalen. Mänskliga rättigheter, delaktighet och hållbar utveckling är givna teman för festivalen. Mera info inom kort!

Projektet pågår under tiden 1.10.2019-30.9.2020 och finansieras av Kulturfonden. 

 

Gå till hemsidan

 

Fabien Attié 
Projektledare
+358 50 348 0884
fabien.attie@krs.fi