Yrityksen perustaminen

Yritystä perustettaessa on mietittävä monia tärkeitä asioita. Autamme ja ohjaamme sinua koko perustamisprosessin ajan. Palvelumme ovat täysin maksuttomia ja luonnollisesti luottamuksellisia.

Tärkeitä kysymyksiä

– Onko liikeideasi elinvoimainen?

– Onko tuotteellesi/palvelullesi kysyntää?

– Miten pystyt järjestämään rahoituksen?

– Onko sinulla yrittäjän tarvitsemia ominaisuuksia?

– Onko sinulla osaamista valitsemastasi toimialasta ja riittävästi tietoa oman yrityksen pyörittämiseen? 

Liikeidea

Me Elinkeinokeskuksessa autamme sinua jalostamaan ideasi toteutuskelpoiseksi liikeideaksi ja ohjaamme sinua yrityksen toiminnan suunnittelussa.

Varaa aika yritysneuvojalle

Liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelmassa kerrot, miten aiot toteuttaa ideasi, asetat toiminnalle selkeät tavoitteet ja analysoit markkinoilla vallitsevan kilpailutilanteen, hintatason ja kysynnän.

Käytämme liiketoimintasuunnitelman laatimisessa LISSU-työkalua. Sen avulla voit olla helposti yhteydessä yritysneuvojaan verkon kautta. Saat LISSUn käyttöoikeudet tavatessasi yritysneuvojan ensimmäisen kerran.

Yritysmuodon valinta

Eri yhtiömuotojen säännöt vaihtelevat esimerkiksi perustajien lukumäärän, pääomatarpeen, voitonjaon ja verotuksen suhteen. On tärkeää miettiä tarkasti, mikä yhtiömuoto sopii sinulle parhaiten.

Yrityksen rekisteröiminen

Valittuasi yritysmuodon ja laadittuasi tarvittavat asiakirjat perustamista varten, yritys rekisteröidään tekemällä perusilmoitus kaupparekisteriin. Kristiinankaupungin kuntaan yrityksen perustavat henkilöt saavat Elinkeinokeskuksesta 320 euron suuruisen arvosetelin, joka kattaa perustamisvaiheen rekisteröinti- ja kirjanpitokustannukset.

Kirjanpito

Yksi uuden yrittäjän tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia yrityksen kirjanpidosta. Kirjanpitovelvollisuus syntyy heti yrityksen perustamisen jälkeen. Saat yritysneuvojalta alueella toimivien kirjanpitäjien yhteystiedot.

Vakuutusten tarve

Tutki huolellisesti, millaisia vakuutuksia yrityksesi tarvitsee. Ota yhteys vakuutusyhtiöösi ja kartoita tarve heidän asiantuntemuksensa avulla.

Muuta muistettavaa

– Tarvitsenko toiminnalleni erityisiä lupia tai onko minun ilmoitettava siitä viranomaisille?

– Tarvitsenko toiminnalleni toimitiloja? Millaisia?

– Onko ideasi sellainen, että se on syytä suojata patentilla tai tavaramerkillä?

Yritystulkki

Tutustu yritystulkkiin ja sen sisältöön.

Ota yhteyttä

Anthony Hannus
yritysneuvoja
Puh. 050 322 2986 
S-posti: anthony.hannus@krs.fi

kuva46