Yrityspalvelut

Kristiinankaupungin elinkeinokeskus avaa ovet paikalliselle elinkeinoelämälle.

Tarjoamme neuvoja ja tukea jo toiminnassa oleville ja uusille yrityksille, autamme yrityksen perustamisessa, edistämme osaamisen kehittämiseen liittyviä kysymyksiä ja haluamme luoda hyvän yritysilmaston Kristiinankaupungin kuntaan. Teemme yhteistyötä koulujen ja elinkeinoelämän kanssa auttaaksemme nuorisoamme näkemään omat mahdollisuutensa. Toimimme myös elinkeinoelämän ja kunnan välisenä linkkinä ja foorumina, jossa yritykset, poliitikot ja virkamiehet voivat kohdata toisensa.

Autamme sinua osallistumaan Kristiinankaupungin elinkeinoelämään – halusitpa perustaa uuden yrityksen tai kehittää nykyistä yritystäsi. Meidän palvelut ovat ilmaisia yrityksille jotka ovat rekisteröityjä Kristiinankaupungissa. Yrityksille jotka ovat rekisteröityjä muualla palvelumme maksavat 60 € + alv / tunti.

Tervetuloa!

Asiakas- ja yritysrekisterin sekä uutiskirjeen rekisteriseloste

lataa tästä (PDF)

Kristiinankaupungin elinkeinoelämä

Kristiinankaupungin elinkeinoelämän ydintä ovat palvelut, teollisuus sekä maa- ja metsätalous. Kaupunkilaisten yrittäjyys on vahvuus: pienet ja keskisuuret paikalliset yritykset pitävät kaupungin arjen pyörimässä. Energia-alaan liittyviä hankkeita on toteutunut ja tullaan toteuttamaan. Kaupungin elinkeinokeskus auttaa yrityskenttää ja yrittäjäksi aikovia sekä eri hankkein vahvistaa elinkeinojen kilpailukykyisyyttä ja avata mahdollisuuksia.

Työpaikkaomavaraisuus on yksi Pohjanmaan korkeimmista. Lisäksi moni pendelöi voidakseen asua ja toimia idyllisessä kaupungissa, jonka haasteena on monipuolisen elinkeinorakenteen säilyttäminen ja uusien työpaikkojen luominen. Ilahduttavasti on paluu- ja muiden muuttajien joukossa myös nuoria ja lapsiperheitä. Yrittäjyys, sukupolvenvaihdokset ja eläköitymisten kautta vapautuvat työpaikat avaavat tietä työllistymiselle kaupungissa.

Kaupungissa on monia vetovoimatekijöitä, kuten hyvät koulutus- ja muut peruspalvelut terveyskampuksineen, monipuoliset vapaa-ajan palvelut ja vireä yhdistystoiminta. Tavoitteena on kaupungin asukkaiden hyvinvointi ja elämänilo. Cittaslow-jäsenyys vuonna 2011 oli  tunnustus kaupungille sen hengestä ja elämänlaadusta.

Cittaslow-filosofia korostaa ihmisen kokoista, kiireetöntä elämää, jossa kunnioitetaan paikallisuutta ja kestäviä ratkaisuja. Työpaikkaan voi usein kävellä tai pyöräillä. Jos työmatkalle tarvitaan autoa, ruuhkissa ei tarvitse ajaa ja parkkipaikan löytää kätevästi. Cittaslow-filosofia on nivoutunut luontevalla tavalla kaupungin kehittämisvälineeksi: leppoisa elämä jatkuu, muttei kehityksen kustannuksella.