Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa

Osaavan työvoiman saatavuus vaikuttaa kaupunkien elinvoimaan, yritysten olemassa oleviin ja tuleviin sijoituspäätöksiin sekä koulutusorganisaatioiden toteutusmalleihin. Tässä tilanteessa vaaditaan uusia joustavia koulutusmalleja ja uudistuneen lainsäädännön konkreettista hyödyntämistä niin toisella asteella kuin korkeakoulutuksessakin. Teknologian nopea kehittyminen edellyttää yritysten, työvoimaviranomaisten, elinkeinotoimijoiden ja koulutuksen järjestäjien entistä tiiviimpää yhteistyötä sekä muutosrohkeutta kokeilla täysin uudenlaisia ratkaisuja laajemmin osaavan työvoiman saatavuuteen.

Kristiinankaupunki on mukana osatoteuttajana elokuussa 2019 käynnistyneessä Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hankkeessa. Hanke on osa seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuuden edistämistä tukevaa hankekokonaisuutta.

Hankkeen toteutus: elokuu 2019 – elokuu 2021

Hankelehtinen (PDF)

Ota yhteyttä

Helena Patoranta
projektivastaava
Puh. 050 320 5983
S-posti: helena.patoranta@krs.fi

kuva71

Projektivastaava työskentelee hankkeessa 50 % työajalla.

Koulutuskeskus Brahe toimii hankkeen päätoteuttajana ja Kristiinankaupungin lisäksi osatoteuttajina toimivat Iisalmen, Kurikan, Imatran ja Varkauden ja Keurun kaupungit, Salon seudun, Lounais-Suomen, Itä-Savon sekä SASKYn koulutuskuntayhtymät, sekä Ylivieskan teknologiakylä YTEK Oy. Lisäksi verkostokumppaneina toimivat Alavuden, Forssan, Heinolan, Kauhajoen ja Kokemäen kaupungit sekä Länsirannikon koulutus Oy WinNova.