Reseptin uusinta


Voit tehdä reseptin uusimispyynnön www.kanta.fi kautta. Voit myös jättää uusimispyynnön 
apteekissa, vastaanoton yhteydessä tai puhelimitse klo 12-15 puh. (06) 2218 630. 

Pyyntö käsitellään 8 päivän kuluessa, joten jätä uusintapyyntö hyvissä ajoin ennen lääkkeen loppumista.

Tieto reseptin uusimisesta lähetetään sinulle tekstiviestinä jos olet jättänyt matkapuhelinnumerosi ja antanut luvan viestin lähettämiseen. Uusittu resepti on nähtävissä Omakanta-palvelussa nettisivuilla www.kanta.fi.
Voit myös tiedustella asiaa terveydenhuollosta tai apteekista.

Kristiinankaupungin I apteekki
Lapväärtin apteekki

E-resepti 

Lääkäri määrää ja allekirjoittaa kaikki reseptit sähköisesti. Ne tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Reseptikeskuksen rekisterinpitäjä on Kela. Reseptikeskus sisältää kaikki reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät. Reseptikeskuksen tietojen perusteella mikä tahansa apteekki voi toimittaa lääkkeet. Reseptit ja niiden toimitustiedot säilyvät Reseptikeskuksessa.

Lääkäri voi laatia puhelin- tai paperireseptin vain poikkeustapauksissa. Apteekissa tämäkin lääkemääräys muutetaan sähköiseksi ja tallennetaan Reseptikeskukseen. Potilaalla on oikeus kieltää reseptitietojen katsominen Reseptikeskuksesta.

Voit tarkistaa omia reseptitietoja Omakannasta. Palveluun pääsee kirjautumaan www.kanta.fi -sivujen kautta. Omakannasta voi mm. tarkastaa mitä reseptejä on määrätty, mihin asti reseptit ovat voimassa ja paljonko resepteissä on vielä toimittamattomia lääkkeitä. Omakantaan voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla, HST-kortilla tai mobiilivarmenteen avulla.