Seniorineuvola

Ajanvaraus ja puhelinneuvonta


Kristiinankaupungin neuvola

Ma-pe klo 8.30-9.30 puh. (06) 2218 480
Lapväärtintie 10
64100 Kristiinankaupunki

Seniorineuvoja

Margaretha Henriksson  0400 754 780
Ma ja ti klo 8.00-8.30


Seniorineuvolan tavoitteena on, että ikääntyvät ihmiset voivat asua kauemmin kotona, heidän toimintakykyänsä ylläpidetään/parannetaan. Seniorineuvola tiedottaa, neuvoo ja ohjaa kysymyksissa jotka koskevat ikääntymistä, terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi annetaan ohjausta kunnan ja kolmannen sektorin erilaisista palvelumuodoista ja toiminnoista.

Terveystapaaminen ja hyvinvointia edistävä kotikäynti

Kaikki kuluvan vuoden aikana 70 vuotta täyttävät seniorit saavat kutsun yksilölliseen terveystapaamiseen. Lisäksi kaikille kunnassa kuluvan vuoden aikana 75 vuotta täyttäville tarjotaan hyvinvointia edistävää kotikäyntiä. Terveystapaamisen/kotikäynnin tarkoitus on kartoittaa senioreiden terveyttä, hyvinvointia ja elämäntilannetta sekä antaa terveysneuvontaa. Ennen tapaamista kotiin lähetetään esite terveestä ikääntymisestä, kyselylomake ja tarjolla oleva ajankohta. Seniorineuvola perustuu vapaaehtoisuuteen ja palvelut ovat senioreille maksuttomia.

Yli 65 vuotiaille omaishoitajille tarjotaan terveystarkastusta kahden vuoden välein. Tarkoituksena on kartoittaa omaishoitajan omaa terveydentilaa, vointia ja jaksamista.

Kaikille yli 65 vuotialla seniorilla on mahdollisuus osallistua yksilölliseen seniorineuvolaan. Aika varataan puhelimitse.
 

Palveluopas on laadittu Turvallisuus kotona - ympäri vuorokauden -hankkeen puitteissa. Päivitetty 15.03.2019 Löydät sen täältä: palveluopas