Regionstädernas flexibelt kunnande och stöd för internationella rekrytering

Regionstädernas : Flexibelt kunnande och stöd för internationella rekrytering

1.1.2022-30.6.2023

 

Projektet består av två komponenter: Flexibelt kunnande och stöd för SEUTUrekrys internationella rekrytering och utveckling av företagens rekryteringsförmåga.

Projektet Flexibelt kunnande främjar samarbete med regionens utbildningsinstitutioner, flexibla yrkesutbildningspiloter och verksamhetsmodeller som utvecklar multikompetens, examensinriktad utbildning, arbetsplatslärandemodeller och samarbete. Syftet med projektet är att skapa en verksamhetsmodell som gör yrkes- och högskoleutbildning tillgänglig för oss i regionstäderna och stärker engagemanget för en kompetent arbetskraft i vår region.

Utvecklingsåtgärderna inom projektområdet SEUTUrekry – Stödja internationell rekrytering och utveckla företagens rekryteringskapacitet, kommer att skapa lösningar för tillgången på experter i Kristinestad-området i samarbete med aktörerna i området och det regionala stadsnätet. Under projektet kommer den internationella rekryteringskompetensen hos företag i regionen att främjas. Tillsammans med Kauhajoki och Kurikka deltar Kristiinankaupunki i SEUTUrekrys utvecklingsverkstad, vars funktion är att främja imagen, attraktiviteten och kommunikationsförmågan hos branscher och företag som lider av brist på arbetskraft

 Projektpresentation: PPT

Kontakt: 

Susanne Öström
Projektledare

Tel. 040 183 8033
E-post: susanne.ostrom@krs.fi