VD:ns hälsning

 

Kom ihåg våra lokala företag

 

Vi här på näringslivscentralen tar hotet från Coronaviruset på allvar. Vi uppmanar alla företagare att vara i kontakt med oss vid frågor både via epost och telefon, och vi finns alltid online. Vår rådgivning till företagen upphör inte och vi utreder mer än gärna ut dina frågor som berör företagets verksamhet och den hjälp som finns tillgänglig.

Vi uppdaterar kontinuerligt våra webbsidor med den information som kommer från Företagarna i Finland, Finnvera, NTM-centralen och BusinessFinland. Olika stödpaket lanseras nu och det kommer massiv information från olika kanaler, vi håller oss uppdaterade och hjälper till med att hitta den information som är relevant för våra lokala företag.

Vi vet att efterfrågan på tjänster och produkter ute i samhället på många området redan minskat. Kunderna rör sig mindre och naturligt i osäkra tider är att hålla i sina pengar än att konsumera.  Det är helt rätt i detta läge att vi rör oss mindre och inte ar onödiga risker för att smittas eller för att föra smittan vidare, men vi kommer alla ihåg att köpa lokalt är att handla smart.

Ps Goda nyheter i dag från regeringen nu är det möjligt för företagare att också lyfta dagpenning. Läs mer här; https://svenska.yle.fi/artikel/2020/03/20/kl-11-regeringen-vill-radda-ekonomin-med-stodpaket-pa-15-miljarder-folj-med

 

Angelique Irjala, VD

 kuva57