Turvatoimet Kristiinankaupungissa

Yhdessä varmistamme, että kuntavaaleissa äänestäminen on turvallista.

 

Kun tulet äänestämään:

- Suosittelemme, että käytät kasvomaskia – maskeja on saatavana myös äänestyspaikoilla. Ilman maskia saa äänestää.

- Huolehdi käsihygieniasta – pese kädet tai käytä käsidesiä. Käsidesiä on saatavana äänestyspaikoilla.

- Pidä 2 metrin etäisyys toisiin ihmisiin – noudata äänestyspaikkojen lattiaan tehtyjä merkintöjä. Tarvittaessa äänestäjien on jonotettava ulkona.

- Ota esiin henkilöllisyystodistuksesi ennen kuin menet sisään äänestyspaikalle, sillä tavoin minimoit ajan, jonka olet sisällä äänestyspaikalla.

- Tee näin, kun otat kasvomaskin pois vahvistaaksesi henkilöllisyytesi: 

1) Ojenna henkilöllisyystodistuksesi vaalivirkailijan ilmoittamaan paikkaan.

2) Käytä käsihuuhdetta.

3) Jos vaalivirkailija pyytää sinua poistamaan maskin, ota maski kasvoiltasi tarttuen korvalenkkeihin molemmin puolin.

4) Pidä maskia lenkeistä koko tarkastuksen ajan.

5) Kun saat vaalivirkailijalta luvan, pue maski yllesi varoen koskettamasta kasvojasi.

6) Käytä käsihuuhdetta. Laita henkilöllisyystodistuksesi talteen.

 

Tartuntatautilääkärin määräämässä kotikaranteenissa tai -eristyksessä olevat äänestäjät:

 

- Karanteenissa tai eristyksessä oleva henkilö voi ennakkoäänestyksen aikana äänestää kotiäänestyksessä, jos kotiäänestys voidaan toteuttaa terveysturvallisesti, esimerkiksi äänestäjän kodin pihassa. Karanteenissa tai eristyksessä olevan henkilön äänestys pihalla on mahdollista siinä tapauksessa, että henkilön siirtyminen pihalle ja takaisin voi tapahtua ilman kontakteja muihin ihmisiin, hän ei oireile näkyvästi ja suojautuu asianmukaisesti kasvomaskilla. Huom! Kotiäänestykseen tulee ilmoittautua viimeistään 1.6. ennen klo 16:00.

Kotiäänestyksestä tulee ilmoittaa joko kirjallisesti tai puhelimitse viimeistään 1. kesäkuuta 2021 ennen klo 16:00 keskusvaalilautakunnalle, Aitakatu 1, 64100 Kristiinankaupunki, puh. 040-67 55 011.

ILMOITa KOTIÄÄNESTYKSestä

- Karanteenissa tai eristyksessä olevat henkilöt voivat äänestää vaalipäivänä äänestyspaikan ulkopuolella joko pihalla tai autossaan.

Karanteenissa tai eristyksessä olevan henkilön äänestys vaalipäivän äänestyspaikalla on mahdollista siinä tapauksessa, että henkilön siirtyminen karanteeni- tai eristyspaikasta äänestyspaikalle ja takaisin voi tapahtua ilman kontakteja muihin ihmisiin, hän on oireeton ja suojautuu asianmukaisesti kasvomaskilla.

Jos olet karanteenissa tai eristyksessä ja haluat äänestää vaalipäivänä, sinun tulee etukäteen soittaa vaalilautakunnan puheenjohtajalle sopiaksesi äänestysajankohdasta.