Uusia ravitsemisliikerajoituksia alueille...

06.08.2021

STM:n tiedote

Uusia ravitsemisliikerajoituksia alueille – kolme maakuntaa ja pääkaupunkiseutu leviämisvaiheeseen

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Kymenlaakson maakunnat sekä pääkaupunkiseudun kaupungit siirtyvät leviämisvaiheeseen. Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Karjalan ja Pohjanmaan maakunnat siirtyvät kiihtymisvaiheeseen.

Asetus tulee voimaan 8.8.2021. klo 00.

 

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla 8.8. klo 00 alkaen:
Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01. 

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 % asiakaspaikoista. 

Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla. 

 

Poikkeukset rajoituksiin säilyvät ennallaan

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Siirry "Ajankohtaista koronavirukseen liittyen"-sivulle