THL: Koronakartalla nyt taudin ilmaantuvuus- ja tapaustiedot kunnittain kahdelta edeltävältä viikolt

26.02.2021

THL:n koronakartalle on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista koronavirustapauksista (COVID-19) Suomessa.  Uudet kahden viikon kunnittaiset tiedot kuvaavat aiempaa tarkemmin ajantasaista tautitilannetta kunnissa. 

Koronakartta löytyy 
suomeksi osoitteesta thl.fi/koronakartta 
ruotsiksi osoitteesta thl.fi/coronakarta 
englanniksi osoitteesta thl.fi/coronamap 

Koronakartan uudet sisällöt – kahden viikon ilmaantuvuus- ja tapaustiedot kunnittain

Kartalla esitetään nyt tarkempia ilmaantuvuus- ja tapaustietoja kunnittain.  

  • Kartan ilmaantuvuus-välilehdellä esitetään uutena karttatasona ilmaantuvuus kunnittain (viimeiset 2 kalenteriviikkoa)
  • Kartan tapaukset-välilehdellä esitetään uutena karttatasona tapaukset kunnittain (viimeiset 2 kalenteriviikkoa)

Oletuksena kartalla näytetään sairaanhoitopiirien tiedot. Kun karttanäkymää tarkentaa, saa esiin kuntien ilmaantuvuus tai tapausmäärät. Karttataso vaihtuu automaattisesti kuntatasolle.

Kartalta kuntaa klikkaamalla näkee pop up -ikkunassa kunnan tapausmäärän ja ilmaantuvuuden viimeiseltä kahdelta kalenteriviikolta sekä vertailun niitä edeltäviin kahteen viikkoon.

Kuntakohtainen kahden edellisen viikon ilmaantuvuus lasketaan kahdelta edeltävältä täydeltä kalenteriviikolta. Tiedot perustuvat koronaseurannan avoimeen viikkokohtaiseen dataan. Jos kummallakin kalenteriviikolla on ollut 0-4 tapausta, tietoa ei näytetä. 

Sairaanhoitopiirien 14 vuorokauden ilmaantuvuus lasketaan viimeiseltä 14 vuorokaudelta, poislukien kuluva päivä ja kaksi edeltävää päivää. Esimerkiksi tänään 25.2.2021 tämä tarkoittaa ajanjaksoa tiistai 9.2.– maanantai 22.2. 

Kartan tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Päivittäin kartalla näkyvät lukumäärät eivät vastaa esimerkiksi edellisen vuorokauden aikana todettujen uusien tapausten määrää. Näytteenottopäivästä kuluu yleensä noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin. Viive voi myös olla pidempi. 

Koronakartan tiedot päivitetään joka päivä klo 12.

Kartan pohjana olevan datan voi ladata avoimesta rajapinnasta omiin sovelluksiin.

Koronakartan tietosisältöä ja ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti. THL:n julkaisema koronakartta on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa. 

Lisätietoja:

Koronakartta: Varmistetut koronatapaukset Suomessa COVID-19

Avoimen datan kuvaus ja rajapinnan osoite

Ajankohtaista koronaviruksesta

Siirry "Ajankohtaista koronavirukseen liittyen"-sivulle