Matkailijatartunnat - myös Pietarissa matkailleiden kanssa aikaa viettäneitä suositellaan...

01.07.2021

Matkailijatartunnat - myös Pietarissa matkailleiden kanssa aikaa viettäneitä suositellaan hakeutumaan oireettomanakin koronatestiin

TIEDOTE

Pietarista palanneilla suomalaisilla matkailijoilla on todettu lähes 300 koronavirustartuntaa. THL kehottaa kaikkia matkustajia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa kuljetusyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli he eivät jo ole testissä käyneet. Myös rajalla testissä käyneiden tulee tartunnan poissulkemiseksi käydä uudestaan testissä aikaisintaan 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen.   

Runsaista tartunnoista johtuen myös juhannusta palanneiden turistien kanssa viettäneitä tai muuten lähikontaktissa heidän kanssaan olleita suositellaan hakeutumaan testiin heti, vaikka heillä ei olisikaan oireita.  

Suositus koskee kahden rokoteannoksen saaneita tai taudin alle 6 kuukautta sitten varmistetusti sairastaneita vain, jos heille tulee koronaan sopivia oireita.

Testiin voi hakeutua omalla koti- tai oleskelupaikkakunnalla. Koronavirustestit ovat testattavalle maksuttomia. 

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle. Lisäksi vahva suositus on, että kaikki Venäjältä Suomeen palaavat matkustajat hakeutuvat koronavirustestiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen ja välttävät sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.

Siirry "Ajankohtaista koronavirukseen liittyen"-sivulle