Koulutoimen tiedotus koskien Covid-19 virusta

13.03.2020

Kristiinankaupungin koulutoimi tiedottaa 13.3.2020

COVID-19 TARTUNTARISKIN VUOKSI, OLEMME PÄÄTYNEET SEURAAVIIN TOIMENPITEISIIN

✓ On kaikkien vastuulla huolehtia huolehtia sekä kotona että päivähoidossa hyvästä käsihygienisasta.

✓ Lapset ja henkilökunta pesevät saippualla kätensä huolellisesti heti tullessaan päiväkotiin/esikouluun ja ennen ruokailua. Opettajat ovat velvollisia valvomaan toimintaa.

✓ Koulun ulkopuolisia vierailijoita pyydetään pesemään tai desinfioimaan kädet kouluun tullessa. Turhia vierailuja pyydetään välttämään. Tästä on ilmoitus ulko-ovissa.

✓ Päiväkodeissa ja esikouluissa tullaan tehostamaan siivousta ja keittiöhenkilökunta miettii tarkkaan toimia, jotka ennaltaehkäisevät tartuntaa. Keittäjät annostelevat esimerkiksi ruuan jos se on mahdollista.

✓ Lapsia ja henkilökuntaa kehotetaan jäämään kotiin, mikäli ilmenee oireita.

✓ Mikäli epäilette tartuntaa, pidä lapsi kotona ja ota puhelimitse yhteys terveyskeskukseen 06-2218600. Jatkotoimenpideohjeistukset saatte sieltä. Kaupungin kotisivuilta löytyy myös tietoa sekä THL:n kotisivuilta.

✓ Jos lapsi sairastuu päivän aikana, on hänet haettava pois.

✓ Päiväkotien ja esikoulujen kaikki retket perutaan. 

✓ Ulkopuolisten vierailijoiden tulot ja päiväkodin ja esikoulun ulkopuoliset vierailut, kuten konsertit, teatterikäynnit, kirkkokäynnit ym. perutaan.

✓ Matkustamista suositellaan vältettäväksi tartuntariskin vuoksi. Mikäli kuitenkin matkaillaan, tulee siitä ilmoittaa ajoissa päiväkotiin ja erityisesti matkan jälkeistä kahta viikkoa tulee yhteistyössä miettiä henkilöstön kanssa

✓ Päiväkodin ja esikoulun henkilökunta ei vastaa terveydenhuoltoon liittyvistä asioista, ainoastaan opetukseen liittyvissä asioissa. Kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri vastaa lehdistön kysymyksiin liittyen tartuntoihin ja terveyteen.

✓ Kuka päättää, jos päiväkoti/esikoulu suljetaan? Kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava elin voi päättää päiväkotien ja koulujen sulkemisesta. Koulutoimi tai varhaiskasvatus ei voi siis itsenäisesti päättää, että koulu tai päiväkoti suljetaan. Tällaisessa tilanteessa informoimme välittömästi koteja.

✓ Lisätietoa ja päivityksiä tilanteesta ilmoitetaan tilanteen mukaan.

Kristiinankaupungissa 13.3.2020
Kristiinankaupungin koulutoimi

Siirry "Ajankohtaista koronavirukseen liittyen"-sivulle