Koronavilkun englanninkielinen versio julkaistu - tarkista myös sovelluksen toimivuutta

09.10.2020

Koronavilkku-sovelluksesta on julkaistu uusi päivitysversio Android- ja iPhone-puhelimille. Versio 1.1. sisältää sovelluksen englanninkielisen version.

Lisäksi Koronavilkun asetuksiin on lisätty kielivalinta. Sovelluksen kielen voi siis nyt vaihtaa suoraan Koronavilkun asetuksista, kun aiemmin se on pitänyt vaihtaa puhelimen asetuksista.

Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti. Suosittelemme kuitenkin varmistamaan, että sovellus on päivittynyt. Tämän voi tehdä käymällä sovelluskaupassa (Google Play tai Apple App Store). Suorat linkit sovelluskauppoihin ja lisätietoa sovelluksesta Koronavilkku.fi-sivuilla.

Tarkista myös sovelluksen toimivuutta. Tarkista altistumislokin päivittyminen painamalla Koronavilkun kotinäytöllä Ei havaittuja altistumisia -kohdasta.

Jos Tarkistettu viimeksi -kohdan päiväys on yli vuorokausi sitten, kokeile näitä:

  • iPhone: Päivitä käyttöjärjestelmä 13.7 ja/tai tarkista puhelimesi asetuksista Altistumisilmoitukset-kohdasta, että aktiivisena alueena on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos/Suomi (eikä ”Koronavilkku”).
  • Android-puhelimet (erityisesti Huawei): ota Koronavilkun akun optimointi pois päältä puhelimen asetuksista. Tähän on tulossa korjauspäivitys, mutta siihen saattaa mennä vielä jonkin aikaa.

Tarkista akun optimointi -asetukset: Joissain puhelimissa (erityisesti Oneplus) puhelin voi sammuttaa Bluetooth-yhteyden öisin siitä varoittamatta. Voit välttää tämän laittamalla akun optimointi -asetuksen pois päältä.

Jos Koronavilkku vaikuttaa toimivan väärin, puhelimen uudelleenkäynnistäminen usein auttaa.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia löytyy osoittesta https://koronavilkku.fi/ukk/ 

Koronavilkku nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Mitä useampi sovellusta käyttää, sitä useampi voi saada nopeasti ilmoituksen mahdollisesta altistumisestaan. Sovellus on ladattu nyt yli 2,3 miljoonaa kertaa.

Siirry "Ajankohtaista koronavirukseen liittyen"-sivulle