AVI: Vaasan sairaanhoitopiiriin ei uusia päätöksiä kokoontumisrajoituksista

01.06.2021

TIEDOTE

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei jatka 1.6.2021 asti voimassa olevia tartuntatautilain 58 § mukaisia määräyksiään Vaasan, Etelä-Pohjanmaan eikä Keski-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla, jotka tällä hetkellä ovat vakaasti epidemian perustasolla.

Toimintasuunnitelmaa covid-19 –epidemian hillinnän hybridistrategian toteuttamiseen on päivitetty valtioneuvoston periaatepäätöksellä 27.5.2021. Päivitetyn toimintasuunnitelman mukaisesti epidemian perustason alueilla luovutaan tartuntatautilain 58 § mukaisten kokoontumisrajoitusten käytöstä.

Perustason alueilla tapahtumajärjestäjiä ohjaavat suoraan laista tulevat hygieniavelvoitteet

Sosiaali- ja terveysministeriön suositteleman linjan mukaisesti aluehallintovirasto ei tee uusia rajoituspäätöksiä epidemian vakaalla perustasolla oleville Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueille.Perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. 

Aluehallintovirasto muistuttaa, että kunnilla on velvollisuus ja myös valtuudet valvoa tapahtumien terveysturvallisuutta perustasonkin alueella tartuntatautilain väliaikaisten 58 c ja 59 a pykälien mukaisesti. Terveysturvallisuuden näkökulmasta valvontaa ja yhteistyötä tapahtumanjärjestäjien kanssa on siten kunnissa syytä jatkaa. 

Siirry "Ajankohtaista koronavirukseen liittyen"-sivulle