Energiafiksumpi sähköauton lataus

Sähköauton lataus kannattaa ajoittaa niihin ajankohtiin, kun sähköä on tarjolla paljon ja se on edullista.

Sähköautot ovat erittäin energiatehokkaita, ja siksi vähentävät yhteiskunnan energian käyttöä kokonaisuudessaan. Samalla energiamäärällä sähköautolla pääsee noin 3,5 kertaa pidemmän matkan kuin bensa-autolla. Kun yhä suurempi osa sähköstä tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä, vähenevät liikenteen ilmastopäästöt.

Sähköauton lataus kannattaa ajoittaa niihin ajankohtiin, kun sähköä on tarjolla paljon ja se on edullista. Hyvä tapa on ladata sähköauton akku öisin, sillä yöllä sähkönkulutus on koko maan tasolla alhaisempaa.

Myös ladattavalle hybridiautolle on järkevä järjestää latausmahdollisuus kotona, jotta lataus onnistuu vaivattomasti ja säännöllisesti. Tämä vähentää polttomoottorilla ajamisen tarvetta.

Vinkit talviseen sähköautoiluun

  • Jos käytössäsi on sähköauto, ota pysyväksi tavaksi talvisin ladata auton akku joka yö. Yölataus on edullisempaa ja pakkasilla akun korkea lataustaso on tärkeää.
  • Esilämmitä ladattava auto sen ollessa kiinni latauslaitteessa, jotta akun virtaa ei kulu sisätilojen lämmitykseen. Mitä lämpimämpänä pidät auton sisätiloja, sitä vähemmän sähköä jää käytettäväksi ajamiseen.
  • Muista taloudellisen ajotavan niksit ja ennen kaikkea hillitse ajonopeutta.
  • Jos lähdet pidemmälle talviajolle, suunnittele latauspysähdyksiä kesäkelejä tiheämmin. Toimintamatka on pakkasella noin 2/3 ja kovimmilla pakkasilla vain puolet lämpimän vuodenajan toimintamatkasta.

Listan vinkit, video ja kuva yhteistyössä Sähköautoillen – Arjen älykäs sähköautoilu -hankkeen kanssa. Sähköautoillen.fi-sivusto kokoaa yhteen asiantuntijoiden laatimat artikkelit sähköautoilusta, auton valinnasta, latauksesta ja käytöstä, taloyhtiön latauspistehankkeista ja työsuhdesähköautoilusta. Sivustoa ylläpitää Motiva Oy.

Lähde: https://www.astettaalemmas.fi/saastovinkit/liikkuminen/astetta_energiafiksumpi_sahkoauton_lataus.19669.news