10 vuotta jäsenenä

Kelainen Cittaslow-symboli punaisella puuseinällä.

Tiedätkö, mitä Cittaslow tarkoittaa?

Kristiinankaupunki sai kansainväliseen Cittaslow-verkoston jäsenyyden 9.4.2011 ja juhli viime vuonna 10-vuotista jäsenyyttään Cittaslow-kaupunkina.

Verkostoon kuuluvien jäsenkaupunkien on täytettävä noin 70 kriteeriä, jotka liittyvät mm. infrastruktuuriin, vieraanvaraisuuteen, ympäristötyöhön, kumppanuuteen, maatalouteen, matkailuun ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen. Mikä merkitys näillä kriteereillä sitten on kristiinalaisille?

Juhlavuoden aikana esittelemme joitakin näistä kriteereistä luodaksemme selkeämmän kuvan siitä, mitä Cittaslow on ja mitä se tarkoittaa meidän kristiinalaisten kannalta.

Seuraathan sarjaa, joko täällä tai kaupungin Facebook-sivulla!

Kriteeri: Tukea Slowfood-konseptin mukaisia kampanjoita ja tapahtumia

Cittaslow-viikon aikana järjestetään CittaGo-tapahtuma, jossa Kristiinankaupungin eri pihat ja käyntikohteet ovat avoinna kävijöille. Tapahtuma esittelee laajaa paikallista ruoantuotantoa ja kannustaa kristiinalaisia hyödyntämään paikallisesti tuotettuja tuotteitamme. Slowfood on tuttu ilmiö myös kaupungin omissa keittiöissä sekä kaupungin ravintoloissa ja kahviloissa. Paikallisesti tuotettuja elintarvikkeita käytetään mahdollisimman paljon. Omasta kunnasta on mahdollista saada paikallisesti tuotettua perunaa, vihanneksia, kalaa, lihaa, kananmunia ja paljon muuta. Ja paikallisesti tuotettu on kaiken lisäksi hyvää!

Kriteeri: Alueita ja tiloja, joissa nuoret voivat kokoontua (ensimmäinen julkaisuista)

Kuka tarvitsee Lappia, kun meillä on Pyhävuori? Ajattele, että Kristiinankaupungissa on tällainen mahtava ja luonnonkaunis paikka, joka tarjoaa erilaisia harrastusmahdollisuuksia sekä talvella että kesällä. Talvella mäki täyttyy nuorista ja lapsista: mäessä voi lasketella tai pulkkailla, ja ympäröivillä hiihtoladuilla voi käydä hiihtämässä. Kesäaikaan voi vaeltaa retkipoluilla, treenata kuntoportaissa tai käydä uimassa järvessä. Täältä löytyy jotakin kaikille! Lisäksi tämän alueen toimintaa hoidetaan talkoovoimin – iso Cittaslow-kiitos siitä Pyhävuoren tulisieluille!