Visit Finlands seminarium 24.11.2022 i Kristinestad

25.11.2022

Visit Finland arrangerade i år sitt höstseminarium i Kristinestad. Temat var hållbar turism. Visit Finland fungerar som nationell expert på turismnäringen och ansvarar för ett aktivt främjande av utländsk turism till Finland. Finland anses vara en föregångare inom hållbar turism.

Vy från kulturhuset Dux där seminariets rubrik visas på storskärm.

Totalt 240 personer deltog i hybridseminariet, en del av deltagarna på plats och en del på distans. Leo Stranius fungerade som konferencier. Stranius fungerar som verkställande direktör för Third Rock som erbjuder klimat- och miljötjänster.

Stadsdirektör Mila Segervall hälsar välkommen.

Programmet inleddes med att stadsdirektör Mila Segervall hälsade välkommen. Angelique Irjala och Janne Smeds från Kristinestads näringslivscentral berättade sedan närmare om processen Kristinestad gick igenom för att få STF-status. Kristinestad som turismdestination erhöll tidigare i höstas, som andra område i Finland, Sustainable Travel Finland-utmärkelsen. Över hälften av de Kristinestadsföretag som betjänar internationella resenärer har fått STF-utmärkelsen, vilket var ett av kriterierna för att destinationen ska kunna få utmärkelsen.

Liisa Kokkarinen, Head of sustainable development Business Finland, lyfte fram hur koldioxidsnål och ansvarsfull turism är det nya normala inom resebranschen. STF-certifieringen inleddes för två år sedan och sedan dess har över 200 företag runt om i Finland anslutit sig till programmet.

Övriga ämnen som togs upp på seminariet var bl.a. hur hållbar turism kan bli ett trumfkort för småföretagare, samt hur fotografier kan bidra till imageskapande inom hållbar turism.

En inspelning av seminariet kan ses senare på sidan Seminaarien satoa. En del av framträdandena hålls på engelska, de andra på finska.

Gå till "Aktuellt"