Kristinestad bjuder på ett mångsidigt utbud för den som vill motionera

09.09.2020

I Kristinestad finns ett mångsidigt utbud för den som vill motionera, utöva idrott eller bara ströva runt i naturen.

De senaste åren har Kristinestad satsat mycket på anläggningar och friluftsliv, såväl i kärnstaden som ute i byarna. Kristinestad har i samarbete med olika föreningar byggt motionstrappor invid både Bötombergens slalombacke och vid Alesundets spånbana, där det sedan tidigare också finns en aktivitetspark. Motionstrappor har snabbt blivit populära och de bjuder på mångsidig träning då man kan göra allt från utfallssteg till armhävningar.

Anders Wahlberg, som fungerar som stadens verksamhetsledare för idrott, gläds åt det aktiva föreningslivet i staden. Han vill gärna lyfta fram de duktiga och målmedvetna tränarna, funktionärerna och föräldrarna som vill föra fram de unga och vuxna utövarna.

Vid centralidrottsplanen Kristinaplan finns konstgräsplan, ishockeyrink, tennisplaner samt en alldeles nyrenoverad friidrottsarena med erkänt snabba novotanbanor.

Video: Jari Rantala (publicerad med lov). I videon visas de nya banorna vid Kristinaplan. 

Sedan tidigare finns runt om i staden också flera populära vandringsleder, idrottsplaner och rinkar, elljusspår, en frisbeegolf-bana med 18 hål, tennisbanor, flera gym, beachvolley-planer och en välutrustad simhall. Kristinestadsborna är aktiva människor, vilket den årliga motionskampanjen brukar ge en fingervisning om. Kampanjen som brukar pågå från april till oktober lockar många kristinestadsbor att ta sig ut och motionera.

Det är enligt Wahlberg också av stor vikt att staden satsar målmedvetet på invånarnas trivsel och hälsa, bland annat genom att stöda föreningarnas och företagens satsningar på arrangemang av motionslopp, tävlingar och andra större tillställningar.   

 

Gå till "Aktuellt"