Julpost till äldre samlas in också i Kristinestad

15.11.2023

Kampanjens bild.

Julens mysigaste kortkampanj har precis börjat! Den kreativa gemenskapen Siskot ja Simot arrangerar tillsammans med sina samarbetspartners kampanjen "Julpost till äldre" under tiden 13.11–4.12.2023.

Kampanjen ordnas nu för elfte gången. Hittills har 127 städer anslutit sig till julkortinsamlingen. Under kampanjen samlas julhälsningar till äldre som är kunder inom hemvården och boendetjänsterna.

Kampanjens samarbetspartners är Kommunförbundet, Medorgarinstitutens förbund och Medborgararenan. Kampanjens beskyddare är republikens president Sauli Niinistö.

Att delta i kampanjen är enkelt och roligt

Du kan delta i kampanjen genom att göra ett julkort och lämna det på insamlingsstället från 13.11 till 4.12. Skriv julhälsningar i kortet. Ange "Till dig" som mottagare och ditt eget namn samt Siskot ja Simot som avsändare. Lämna kortet som det är i närmaste insamlingslåda. Sätt inte in kortet i ett slutet kuvert.

I Kristinestad finns insamlingslådor vid Stadsbiblioteket (Salutorget 1) och vid Lappfjärds bibliotek (Lappfjärdsvägen 723 D).

Gör så här:

  1. Du behöver ett julkort (pyssla ett själv eller använd ett färdigt kort).
  2. Skriv julhälsningar på kortet och ange "Till dig" som mottagare och som avsändare skriver du ditt eget förnamn och Siskot ja Simot (Exempel: God jul! Hälsningar från Siskot ja Simot och Emilia).
  3. Lägg kortet som sådant i insamlingslådan. Sätt inte kortet i ett slutet kuvert.

Mera information finns på kampanjens webbplats.

Gå till "Aktuellt"