Julbelysningen tänds i Kristinestad på fredag morgon, 24.11.2023

21.11.2023

Invånare och besökare får snart njuta av julbelysningen runt om i Kristinestad. Julbelysningen tänds på fredag morgon, 24.11.2023.  
 
I rådhusparken har man inför denna säsong förnyat julbelysningen. Den tidigare belysningen i de stora lindarna har nått slutet av sin livslängd och har nu ersatts med en annan typ av ljuskällor. Mellan träden i parken hänger nu dekorativa stjärnor och julkulor. De kommer att lysa upp i vintermörkret och bidra till att skapa julglädje i staden.  
 
Staden strävar efter att julbelysningen ska vara så energisnål som möjligt. Belysningen byts efter hand ut till modernare LED-lampor, då äldre typer av belysning slutar att fungera. 
 
Anställda vid KRS Gatu har de senaste dagarna varit sysselsatta med att installera julbelysning på både nya och välbekanta ställen runt om i staden. Utöver belysningen i rådhusparken kommer även salutorget och närliggande gator att prydas av belysning samt av stora och små granar.   
 
- Vi vill bjuda på ljus, glädje och julstämning till alla som rör sig i staden, berättar Joachim Granlund, arbetsledare vid KRS Gatu. 

Julevenemang i staden 

Julöppning ordnas i Kristinestad lördag 25.11.2023 kl. 11–15. Välkomna för att ta del av atmosfären! 
 
Ta också en titt i evenemangskalendern för att se övriga julevenemang. I juletid ordnas bland annat evenemanget Sjöstadens julhem, olika julbasarer och -konserter, Luciamorgon samt den numera väl inarbetade traditionen med stadens levande julkalender. 

Till evenemangskalendern  

Registrera ditt evenemang i kalendern  

Gå till "Aktuellt"