Dessa är stamstadens badstränder

Dessa är stamstadens badstränder

29.06.2022

I Kristinestad finns det många stränder som man kan njuta av varma sommardagar och strandaktiviteter på. Under de kommande veckorna kommer vi presentera de tre badstränder som finns i stamstaden: Sandbanken, Havsbadet och  Antilas badstrand. Följ med på stadens Facebook-sida.

Badsäsongen började officiellt den 15 juni och sen dess har KRS Gatu skött om trivseln på stränderna i vanlig ordning. Innan badsäsongens början har det gjorts dykningar till havsbottnen vid stränderna för att försäkra om att man säkert kan simma och hoppa i vattnet. Västkustens miljöenhet sköter om att badvattnet uppfyller kvalitetskraven genom att ta vattenprover varje månad. På stränderna finns även ett skyddsstängsel som ska skydda från gåsar.

I byarna runt staden finns stränder vid Bötomberget i Lappfjärd, Härkmeri, Skaftung, Vedholmen och Kilen i Sideby och Lilla Sandjärd i Ömossa. Om man är känslig för det kallare havsvattnet kan man till exempel ta ett dopp vid Bötombergets strand eller Lilla Sandjärv, som ligger vid insjöar. Mer information om badstränderna finns på sidan Allmänna områden.

Gå till "Aktuellt"