Den engelska versionen av Coronablinkern publicerades - kontrollera också att din app fungerar

09.10.2020

En ny uppdateringsversion av applikationen Coronablinkern har publicerats för Android- och iPhone-telefoner. Version 1.1. innehåller en engelskspråkig version av applikationen.

Dessutom har ett språkval lagts till i inställningarna för Coronablinkern. Applikationens språk kan alltså nu bytas direkt via Coronablinkerns inställningar, medan man tidigare var tvungen att byta det i telefonens inställningar.

I de flesta telefoner uppdateras Coronablinkern automatiskt. Vi rekommenderar dock att du kontrollerar att applikationen har uppdaterats. Detta kan du göra genom att besöka en appbutik (Google Play eller Apple App Store).

Kontrollera att appen fungerar som den ska. Kontrollera att exponeringsloggen uppdateras genom att klicka på ”Ingen exponering har upptäckts” på hemskärmen i Coronablinkern.

Om datumet under Senast kontrollerad är för över ett dygn sedan kan du prova följande:

  • iPhone: Uppdatera operativsystemet till 13.7 och/eller kontrollera under Exponeringsanmälningar i inställningarna att Institutet för hälsa och välfärd/Finland (och inte ”Coronablinkern”) är ett aktivt område.
  • Android-telefoner (särskilt Huawei): ta bort optimeringen av Coronablinkers batteri från telefonens inställningar. En reparationsuppdatering är på kommande, men det kan ta en tid.

Kontrollera batteriets optimerings-inställningar: I vissa telefoner (särskilt OnePlus) kan telefonen stänga av Bluetooth-anslutningen på nätterna utan förvarning. Du kan undvika detta genom att stänga av inställningen för optimering av batteriet.

Om Coronablinkern inte verkar fungera rätt hjälper det ofta att starta om telefonen.

Fler frågor och svar om Coronablinkern hittar du på https://koronavilkku.fi/sv/vanliga-fragor/ 

Coronablinkern gör det snabbare att nå personer som exponerats för viruset och att bryta smittkedjorna. Ju fler som använder applikationen, desto fler kan snabbt få en anmälan om eventuell exponering. Applikationen har nu laddats ner över 2,3 miljoner gånger.

Gå till "Aktuellt"