Uutiset
28.05.2018

Lehdistötiedote 28.5.2018 - Näin turvaamme hoidon tulevaisuudessa Kristiinankaupungissa

Kristiinankaupunki, 28.5.2018

LEHDISTÖTIEDOTE                      

 

Näin turvaamme hoidon tulevaisuudessa Kristiinankaupungissa

Jokainen, joka joskus on ollut sairaana tai jonka perheenjäsen on ollut sairaana, tietää miten tärkeää on, että hoidon saa läheltä, että se on laadukasta ja että saa puhua äidinkieltään. Kristiinankaupungissa on toimiva hoito, joka käsittää niin julkisen ja yksityisen kuin kolmannen sektorin. Hoidon turvaamiseksi tulevaisuudessa Kristiinankaupungissa aloitetaan tänään sote-palvelujen kilpailutus, joka käsittää enintään 30 % viimeisimmän tilinpäätöksen mukaisista vuosittaisista käyttötalousmenoista, sote-palvelujen ulkoistamista rajoittavan lain mukaisesti.  

 

Kristiinankaupunki pyytää tarjouksia seuraavista palveluista, jotka järjestetään Kristiinankaupungissa: lääkärinvastaanotto, hammashuolto, kuntoutus, fysioterapia, neuvola, perhekeskus, psykososiaaliset palvelut, laboratorio, röntgen ja dialyysi sekä hallinto.  Palvelut ulkoistetaan vähintään 15 ja enintään 20 vuodeksi.

 

- On tärkeää, että hoito on lähellä asukkaita, se on laadukasta ja se saadaan omalla äidinkielellä.  Sote-uudistukseen liittyvän epävarmuuden vuoksi olen iloinen tästä päätöksestä, koska näin turvaamme hoitoon pääsyn tulevaisuuden Kristiinankaupungissa, sanoo perusturvajohtaja Christian Lindedahl.

 

- Palvelujen ulkoistamispäätös on tehty poliittisten puolueiden laajassa yhteisymmärryksessä ja henkilökunnan kanssa keskustellen.0 Tämä on hyvä asia, koska päätös on suuri ja vaikuttaa moneen meistä. Tämä on hyvä asia asukkaille, henkilöstölle ja kunnan elinvoimalle, koska näin pystymme turvaamaan hyvän hoidon saatavuuden ja säilytämme työpaikkoja, sanoo hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad.

 

- Olemme päättäneet toteuttaa ulkoistuksen yhteisyrityksen muodossa, mikä merkitsee, että Kristiinankaupungin kaupunki ja tuleva palveluntuottaja perustavat yhteisyrityksen, joka ryhtyy tuottamaan palveluita. Näin haluamme varmistaa paikallistuntemuksen hyödyntämisen ja seurata toimintaa yrityksen sisältä käsin, sanoo  kaupunginjohtaja Riitta El-Nemr.

Ulkoistus toteutetaan liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti, ts. henkilökunta siirtyy uudelle työnantajalle vanhoina työntekijöinä nykyisin ehdoin.

 

Kilpailutus ehdollistetaan siten, että ulkoistus astuu voimaan samaan aikaan kuin maakunnan sote-uudistus astuu voimaan ja jolloin myös Rannikko-Pohjanmaan kuntayhtymä lakkautetaan, nykyisten tietojen mukaan 1.1.2020 alkaen.  Tähän ajankohtaan saakka toiminta jatkuu nykyisellään.

 

 

Lisätietoa:

Riitta El-Nemr,  kaupunginjohtaja, puh. 040-5300 408.
S-posti: riitta.el-nemr(at)krs.fi

Christian Lindedahl, perusturvajohtaja, puh. 040-1955 808.
S-posti: christian.lindedahl(at)krs.fi 

Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad, hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja, puh. 040-6755 011.
S-posti: anna-kajsa.blomqvist(at)krs.fi

 

 

 

 

Siirry "Uutiset"-sivulle