Åldersron palvelukeskus

Åldersron palvelukeskus
Lapväärtintie 1216vard o omsorgscentralen kristinestad 265


64300 Lapväärtti
Osastonhoitaja: Kirsi Widberg puh. 06-2282600 tai
040-1590504

Palvelukeskus Åldersro on tehostettu palveluasumista kuntalaisille tarjoava vanhustenhuollon asumispalvelu-yksikkö. Hoito ja huolenpito Åldersrossa on ympäri-vuorokautista.

Åldersron palvelukeskus on 27 asunnon kokonaisuus, joka koostuu viidestä erillisestä rivitaloyksiköstä, kahdesta lyhytaikaista laitoshoitoa antavasta intervallipaikasta sekä 22 päärakennuksessa sijaitsevasta palveluasunnosta
Päärakennuksen asunnot ovat yhden ja kahden hengen huoneita. Huoneissa on ajanmukaiset WC- ja peseytymistilat.
Asukkaiden käytössä on osastoittain omat päivähuoneet sekä koko talossa yhteinen iso ruokasali ja saunaosasto.
Palveluasunnoissa maksut muodostuvat neljästä eri elementistä; vuokra palvelumaksu, lääkkeet ja ateriat. KELA myöntää palveluasukkaille asumis- ja hoitotukea. Vuokra maksetaan täysimääräisenä riippumatta siitä, onko asukas ollut paikalla vai ei, mutta sekä palvelu- että ateriamaksu maksetaan vain läsnäolopäivien mukaan.

Kaksi intervallipaikkaa on varattu kotona asuvia vanhuksia varten, jotka tarvitsevat tilapäisesti laitoshoitoa esimerkiksi omaisen loman vuoksi tai vaikkapa pidemmän sairaalajakson päätteeksi kuntoutumista varten.
Palvelukoordinaattori Helena Strandholm (puh. 040-5458092) myöntää intervallipaikat. Intervallihoitojakson pituus on yleensä yhdestä kahteen viikkoa, mutta tarpeen mukaan voimme neuvotella myös pidemmistä hoitojaksoista. Vakinaisen palveluasunnon myöntää SAS-ryhmä.

 

Linkki De Gamlas Hem
Linkki Mendis Kristiina

Päivitetty 05.06.2015, Kello 15.01, .