Lastenneuvola

Lastenneuvola palvelee kaikkia alle kouluikäisten lasten perheitä. Lastenenuvolatyön tavoite on edistää lasten terveyttä ja hyvinvointia. Neuvolassa seurataan lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kehitystä. Neuvolan tehtävä on myös tukea vanhemmuutta ja edistää koko perheen hyvinvointia.

Neuvolapalveluihin kuuluvat vastaanottotoiminta, puhelinneuvonta, kotikäynnit ja ryhmätoiminta. Säännölliset terveystarkastukset  muodostavat perustan neuvolatoiminnalle. Neuvolakäyntien määrät voivat vaihdella lapsen ja perheen tarpeiden mukaan. Tarkastusten sisältö noudattaa kansallisia suosituksia. Lapsille tarjotaan rokotusohjleman mukaiset rokotukset. Terveydenhoitajat ja neuvolalääkäri tekevät tiivistä yhteistyötä ja tarvittaessa lapsi ja perhe ohjataan muiden palveluiden piiriin.

Lastenneuvolan terveydenhoitajat ovat Tuula Sandberg (040 5085577) ja Ann-May Lövdahl (040 7372116), lastenneuvolan lääkärinä toimii Charlotte Grönvik.

Lastenneuvolassa ei hoideta akuutteja sairauksia, vaan silloin hakeudutaan lääkärinvastaanotolle terveyskeskukseen. Mikäli vanhemmat tarvitsevat työnantajalleen todistuksen sairaan lapsensa hoitamisesta, tulee neuvolaan ottaa yhteys heti lapsen sairastuttua. Tarttuvaan tautiin ( flunssa, vatsatauti ) sairastunutta lasta ei saa tuoda neuvolatarkastukseen tartuntariskin vuoksi.  Silloin sovitun neuvola-ajan voi perua ja saada uuden vastaanottoajan.

 

Lastenneuvolan määräaikaistarkastukset:

2vk, 4-6 vk, 2kk, 3kk, 4kk, 5kk, 6kk, 8kk, 10kk, 12kk, 14kk, 18 kk

2v,3v, 4v, 5v, 6v 

 

Lastenneuvolaan ovat kaikki perheenjäsenet tervetulleita. Molempien vanhempien toivotaan pääsevän mukaan ainakin ns. laajoihin terveystarkastuksiin, jotka ovat 4 kk, 18 kk ja 4 vuoden iässä.

Lastenneuvolassa on käytössä LENE-tutkimusmenetelmä 3-6 -vuotialle lapsille (LENE= leikki-ikäisen lapsen neurologinen arvio). Tutkimukseen sisältyy  kasvun seurannan lisäksi näön-ja kuulontutkimus sekä lapsen motorisia taitoja, kielenkehitystä  ja vuorovaikutusta kartoittavia osioita.

 

Ajanvaraus ja puhelinneuvonta:

Kristiinankaupungin neuvola
Lapväärtintie 10
64100 Kristiinankaupunki
puh. ( 06 ) 2218 480      

klo 8.30-9.30                                                                                                                                                   

Päivitetty 29.01.2019, Kello 10.51, Ann-May Lövdahl.