Kristinestad Kristiinankaupunki Cittaslow puutalokatuVälkommen till Kristinestad!

I den havsnära trähusstaden och dess landsbygdstätorter kan du leva ett fullvärdigt liv. Den viktigaste basservicen är lättillgänglig och hälsosam närmat produceras på olika håll i bygden. 

 

Kristinestad Kristiinankaupunki cittaslow slowmatkailu

Stadens mänskliga storlek stärker gemenskapen. Om du vill kan du lära dig det andra inhemska språket i din vardag - i motionsgruppen, byagården, vid sandlådan eller t.ex. vid fiskdisken i butiken. Barnen får naturligt språkbad på daghemmets gårdsplan och ungdomarna träffar varandra i sina fritidsaktiviteter.

Kristinestad Kristiinankaupunki Cittaslow stadsvy

Staden har många attraktionsfaktorer såsom bra utbildningstjänster och övrig basservice inklusive hälsocampus, mångsidiga fritidstjänster och en livlig föreningsverksamhet. Målet är välbefinnande och livsglädje för stadens invånare. Cittaslow-medlemskapet som beviljades 2011 var ett erkännande för stadens anda och livskvalitet.

Kristinestad Kristiinankaupunki Strandgatan Badhusparken

Cittaslow-filosofin poängterar ett fullvärdigt liv, utan stress och jäkt med respekt för det lokala och hållbara lösningar. Du kan ofta promenera eller cykla till arbetet. Om du åker bil till arbetet behöver du inte köra i rusning och parkeringsplats är alltid lätt att hitta.

Stadsdirektörens hälsning 

Kristinestad Kristiinankaupunki strandpromenad rantapromenaadi


Behöver du hjälp med att hitta boende?

Fast AB Kristinestads Bostäder-Kiinteistö OY 

Lediga egnahemstomter

Broschyr - Din framtid i Kristinestad