Information

Lappfjärds folkhögskola (f.d. Axxell Lappfjärd) erbjuder utbildning inom musik, ljudteknik musikproduktion och hantverk i en inspirerande miljö. Utbildningen är folkhögskoleutbildning och linjerna är ettåriga.

Skolan grundades 1907 och finns i Sydösterbotten. Skolan har bedrivit grundutbildning inom musik i över 30 år, och är känd för sina musik-, ljudteknik- och musikproduktionslinjer. Dessa tre linjer utgör idag grunden för utbildningen vid Lappfjärds folkhögskola, men utöver dessa anordnas även kortkurser och distansstudier inom musik, musikproduktion, ljudteknik och hantverk. Skolan erbjuder även workshops, konserter, gästartister, samarbetsprojekt m.m.

Många av våra forna elever är i dag yrkesverksamma musiker, artister, musikproducenter, lärare och ljudtekniker men många har också tagit ett studieår i Lappfjärd i syfte att utveckla sin hobby.

Eleverna kan avlägga examen i musikteori, tonträffning och instrument (1/3-3/3) enligt musikinstitutens fordringar. Dessa kan sedan tillgodoräknas vid fortsatta musikstudier på bl.a. yrkes- och yrkeshögskolor.

Skolan har en inspelningsstudio i internationell toppklass utrustad med Protools HD3 och ICON D-Control. Studion har 2 kontrollrum, 5.1-lyssning och varierbar akustik. Dessutom har skolan en mindre studio samt flera mobila arbetsstationer.

Välkommen till ett lärorikt och kreativt studieår vid Lappfjärds folkhögskola!

Lyssna på vår senaste skolskiva som innehåller nyskrivet material av våra studerande: LAFO vol.2 (spotify)

Uppdaterat 25.01.2019, klockan 11.19, Casper Sahlström.